На прес-конференції в Черкасах священники, філософи та журналісти обговорили питання Об’єднавчого собору

75169

Об’єднавчий собор, що відбувся у Києві 15 грудня, оголосив про створення в Україні незалежної православної церкви і обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія (Думенка). Саме цій події була присвячена зустріч священослужителів Черкащини із журналістами провідних ЗМІ області.

У заході взяли участь Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан (УПЦ КП), секретар Консисторії УАПЦ, Протоієрей Віталій Двірник, кандидат філософських наук Павло Кретов (ЧНУ).

“15 грудня відбулася дуже значна подія, навіть важко описати вагу цієї події, – розповів владика Іоан, учасник собору, – Наша церква і народ мріяли про те, що колись тут буде своя помісна автокефальна православна церква. Утворення такої церкви для нас означає звільнення від ідеологічного рабства”. Присутні обговорили перспективи об’єднання, його наслідки для вірян України. “Були перeшкоди певні для того, щоб ми прийняли таке рішення. Але після переговорів, після втручання, так би мовити Божественої благодаті, Господь допоміг вирішити усі спірні питання. І тому треба віддати належне усім учасникам цього Об’єднавчого собору. У всякому разі, я думаю, що досить швидко ця церква об’єднає усіх православних в Україні”, – підсумував владика Іоан.

Джерело: http://pres-centr.ck.ua

Поділитись:

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code